Hessdalen seter "Opplev eventyret på fjellet"

Hessdalen seter ligger flott til innover seterdalene mot Øyongen og Elgsjømoen, nærmere bestemt Løbergsåsen. Det er ca 1 km fra Fjellheim/bommen, og det er bilvei helt fram. På setra kan du oppleve rikt dyreliv, vi har blant annet kuer, hester, esel, griser, høner og kaniner.

Vi serverer skjørost og rømme, spekemat, lokalprodusert øl, bålkaffe og vafler m.m. i naturskjønne omgivelser! Her kan du nyte den flotte atmosfæren på setervollen mens bjellene fra sau klinger fra fjellbeitene i nærområdet. Vi kan i tillegg tilby natursti og barneridning, og det er også muligheter for å få seg en ridetur innover de vakre Hessdalsfjella (dette må avtales på forhånd med Bekken gård). Vi har også utsalg av lokalprodserte lys og suvernier fra Hessdalen.

Fjelltraktene rundt setra har flotte beiteområder, og har blitt brukt til både sau og storfe i tradisjoner, nå er det mest sau og noe storfe. Det er flotte jakt og fiskemuligheter, mange fine fjellvann og elver som er ypperlig å fiske og bade i, ellers er det et flott utgangspunkt for fjell og toppturer!

Vi har også trøbåt til utleie om noen ønsker å ta en tur på Hersjøen!

 

Velkommen til seters!

Vi tar imot grupper som ønsker en seteropplevelse midt i uka også, men da må dette bestilles på forhånd, ta kontakt: hilde@visithessdalen.no